Dagje bij de Boer Dag op 16 april bij familie Smit in Stompetoren

 

Acht boerenbedrijven, aangesloten bij de coöperatie van CONO Kaasmakers de makers van Beemster kaas, openen zondag 16 april van 10.00 tot 16.00 uur hun erf voor publiek onder de naam ‘Dagje bij de Boer Dag’. Op deze dag worden er leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd en vertellen de boeren wat ze aan duurzaamheid doen. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien waar de beste melk voor de lekkerste kaas vandaan komt. Eén van deze bedrijven is van familie Smit uit Stompetoren.

 

Al 90 jaar lang staat de boerderij van de familie Smit aan de Noordervaart in Stompetoren. Een prachtig familiebedrijf waar nu generatie drie en vier gezamenlijk aan het roer staan: Vader Co en zoon Vincent. Het bedrijf is in 2020 uitgebreid met een boerderijwinkel Smit’s Boer & Goed, deze wordt bestierd door Roos, de vrouw van Vincent. Zij zorgt ervoor dat je daar vier dagen per week de lekkerste streekproducten kunt verkrijgen. Van verse melk van de tap tot seizoen groenten en vlees van eigen koeien. Naast de winkel is er een melkhuisje, deze is dagelijks geopend van 9:00-20:00 uur, met verse melk, eigen gemaakte zuivel, eieren en ’s zomers boerderij-ijsjes.

 

Tijdens Dagje Bij De Boer Dag is er van alles te zien en beleven bij de familie Smit. Zo kun je de MRIJ-koeien (MRIJ staat voor Maas Rijn IJsselvee) komen bekijken, en natuurlijk kun je ook komen kleuren, knutselen of meedoen met de speurtocht. In het hooi kun je glijden, of trek schoenen en sokken uit en loop het blotevoeten pad. Een van de Beemster kaas foodtrucks staat op het erf en verkoopt de lekkerste Beemster kaas tosti’s!


Ga voor meer informatie over de deelnemende boeren en de diverse activiteiten naar www.dagjebijdeboerdag.nl of www.dagjebijdeboerdag.nl//boerderij-fam-smit-stompetoren